Laden Evenementen

« Alle evenementen

Yoga en Zwangerschap, bijscholing voor (CAY) docenten

6 november @ 10:30 - 16:30

Hoe begeleid je een zwangere vrouw in je (CAY) yogales? 

 Een leerling in je yogales is zwanger

Een leerling in je les is zwanger. Overstappen naar zwangerschapsyoga? Veel vrouwen zullen veel liever bij hun eigen yogadocent blijven en dat kan vaak ook prima! In deze lesdag krijg je de tools om een zwangere in je gewone of Critical Alignment yogales te kunnen blijven begeleiden. Selle is Critical Alignment Yogadocent én ervaringsdeskundige. In 2020 beviel ze van haar eerste kindje; wat een heftige periode!

Yogaoefeningen aanpassen aan een zwanger lijf

Maar door ook tijdens de zwangerschap les te blijven geven weet ze als geen ander hoe je je yogabeoefening kan aanpassen aan een zwanger lijf.   Selle geeft op een onderzoekende manier les, verwacht niet alle antwoorden op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen. Ze laat je actief meedenken en je ervaringen inbrengen. Dezelfde houding zul jij op jouw beurt over kunnen brengen op je zwangere leerling, want dat zal toch vooral het doel zijn: de zwangere begeleiden in het zélf voelen wat wel en niet (meer) kan in haar lijf.  

Punten die aan bod komen op de lesdag: 

  • Wat kan yoga bieden bij zwangerschap?  Vaak is zwanger zijn niet alleen een roze wolk, maar een leren omgaan met heel veel veranderingen in een heel korte tijd! Als je je een beetje in kunt leven in het leven van een zwangere, kun je haar blijven begeleiden, zelfs in je gewone les.  
  • Welke oefeningen wel en niet?  Wat gebeurt er in een zwanger lijf? Als je weet welke processen er gaande zijn in het lijf weet je welke oefeningen je beter kunt overslaan, bij welke ze voorzichtig moet doen, en welke oefeningen juist wél goed zijn en die je dus als alternatief kunt aanbieden.  
  • Aanpassingen in de oefeningen.  Met behulp van wat tools of aanpassingen, zijn veel oefeningen nog prima uit te voeren, zelfs bij een vergevorderde zwangerschap! 

 Je krijgt een hand-out met daarin: 

  • Alle informatie zodat je die kunt nalezen 
  • Een hand-out die je kan meegeven aan je leerling zodra ze je vertelt dat ze zwanger is 
  • Foto’s met aanpassingen aan de oefeningen.  

Docent: Selle Postma

Locatie: Yogaschool Zweiersdal, Weverstraat 65 in Oosterbeek

Kosten: €95,-

Locatie

Zweiersdal
Weverstraat 65
Oosterbeek, 6862 DK Nederland
Bekijk de site van Locatie

Organisator

zweiersdal
Telefoon:
06 371 98 167
E-mail:
info@zweiersdalbijscholingen.nl
Bekijk de site van Organisator