Yoga Wageningen

Stress is een onderdeel van het leven. Maar als lichaam en geest onvoldoende kans krijgen te ontspannen, kan de spanning chronisch worden en zich gaan vastzetten in het lichaam.

Vervelend is dat er snel een vicieuze cirkel ontstaat, waarbij spanning in lichaam en geest elkaar versterken. Om zelf uit deze neerwaartse spiraal te komen is niet altijd zo makkelijk.

Yoga gaat over het doorbreken van dit patroon en je lichaam is daarbij je laboratorium. We zoeken de spanningen in het lichaam op en onderzoeken de reacties op deze confrontatie. Via de ademhaling leren we het lichaam dat vertrouwen en waardering vaak betere oplossingen zijn voor problemen dan angst en zorgelijkheid.

Zo verliest de spanning langzaam zijn greep. De wervelkolom en gewrichten krijgen hun bewegingsvrijheid terug en je bouwt kracht op om een nieuwe, meer open lichaamshouding te ondersteunen. Het lichaam voelt vrijer aan en kan weer drager worden van gevoelens als rust, ruimte en plezier.

Alle yogalessen die wij geven zijn gestoeld op de principes van Critical Alignment Yoga.

Zelf ervaren? Yoga met Selle biedt een ruim aanbod van wekelijkse lessen, je bent van harte uitgenodigd voor een proefles. Daarnaast zijn er door het jaar heen verschillende events zowel binnen als buiten Wageningen. Tenslotte kan je een massage boeken om je lichaam eraan te herinneren dat het ontspannen mag en vrij is!

© Copyright - Yoga met Selle